Potpisan Sporazum o saradnji između Advokatske/Odvjetničke komore FBiH i Univerziteta u Sarajevu, Pravnog fakulteta

 

U Sarajevu je dana 20.09.2024. godine, a u okviru svečane sjednice Skupštine Advokatske/Odvjetničke komore FBiH, potpisan Sporazum o saradnji između Advokatske/Odvjetničke komore FBiH i Univerziteta u Sarajevu, Pravnog fakuteta.

Sporazum je potpisan u cilju izražavanja zajedničke namjere za unapređenje praktičnog učenja i osposobljavanja studenata prava i diplomiranih pravnika, posebno imajući na umu zajedničku misiju pravne profesije, koja se ogleda u zaštiti javnog interesa kroz osiguravanje i održavanje povjerenja javnosti u rad pravne profesije uopće; uspostavljanje visokih standarda profesionalnog ponašanja za pravnike; osiguravanje da pravnici budu stručni u oblasti prava i da ga nepristrasno primjenjuju; promoviranje politika kojima se olakšava pristup pravdi i promiče vladavina prava, a što su ciljevi koji se ne mogu postići bez kontinuiranog obrazovanja pravnika.

U ime Advokatske/Odvjetničke komore FBiH sporazum je potpisao predsjednik gdin Bekir Gavrankapetanović, a dekanica prof.dr. Zinka Grebo u ime Univerziteta u Sarajevu, Pravnog fakulteta.

 

 

 

Share